Motorolie

Hoogwaardige motorolie voor zorgt voor optimale smering onder uiteenlopende omstandigheden. Bovendien draagt het bij in de performance en is het noodzaak om deze in elk geval jaarlijks te verversen voor behoud van de motor.

25-29of29producten

Pagina
per pagina
Sort

25-29of29producten

Pagina
per pagina
Sort

Motorolie

Motorolie van Motul voor een geoliede machine
Op tijd je motorolie vervangen en je oliepeil op peil houden is essentieel voor het behoudt van je motorfiets. Olie zorgt voor de smering in je motorblok en hoe beter je dit bij houdt, hoe minder hard je motorblok slijt. Olie is een zeer breed begrip en komt in vele verschillende soorten en varianten. Zo heb je bijvoorbeeld olie voor de auto en olie voor de motor waar een behoorlijk verschil tussen zit. Dan heb je ook verschil in viscositeit, wat de dikte van de olie aangeeft bij koud of warme omstandigheden.

Verschil tussen olie voor de motor en olie voor de auto
Er is soms nog wat verwarring of auto olie ook goed tot zijn recht komt in je motorfiets. Het antwoord is nee. Olie voor een motorfiets is bestand tegen hogere prestaties en zorgt voor minimale belasting van je motorblok. Daarnaast smeert de olie van je motorfiets ook de versnellingsbak en koppeling waardoor je de olie aan andere eisen moet voldoen.

 

Viscositeit van motorolie
De meest standaard viscositeit motorolie die verkocht wordt is, 10W40. De 10 staat voor de dikte van de olie in koude toestand en de 40 voor de dikte van de olie in warme toestand. Hoe hoger het getal is, hoe dikker de olie. Welke viscositeit je moet kiezen voor je motor is afhankelijk van het klimaat en de werktemperatuur van de motor. Welke olie in jouw motor moet, kan je online vinden bij Motul.

Read more
Trengo Chat Icon
Bezig met laden...
Terug naar boven